Не стихва блокадата на два ключови гранични пункта между САЩ и

...
Не стихва блокадата на два ключови гранични пункта между САЩ и
Коментари Харесай

Многомилиардният стокообмен между Канада и САЩ е стопиран от Конвоя на свободата ВИДЕО

Не стихва блокадата на два основни гранични пункта сред Съединени американски щати и Канада. Протестиращите против зелените документи не престават демонстрациициите си и по този начин прекъснаха търговия за стотици милиони долари на ден, варираща от добитък до елементи за коли.





Демонстрации под надпис " Конвой на свободата " с искане за слагане на завършек на наложителната имунизация за трансграничните водачи на камиони започнаха на 28 януари в канадската столица Отава. Те се разпростряха и на други места, включително в Уиндзор, Онтарио и в Кутс, Албърта.

Цели 75% от износа на Канада отива за Съединени американски щати. По моста „ Амбасадор ” сред Уиндзор и Детройт нормално минават по 8000 камиона на ден. Това е една четвърт от цялата трансгранична търговия или към 393,6 милиона щатски $ на ден.

Камиони блокираха достъпа до моста в понеделник. По-късно канадската гранична работа заяви, че платното в посока Съединени американски щати е отворено за придвижване. Това в противоположната посока обаче е затворено. Трафикът се пренасочва през различен надзорен пункт на 109 км оттова.

Междувременно протестиращи се спречкаха с полицията пред Народното събрание в столицата на Нова Зеландия Уелингтън и се заканиха, че ще останат там „ колкото е нужно “.



Напрежението на митинга, който стартира през вчерашния ден като копие на така наречен Конвой на свободата в Канада , набъбна, откакто 100 служители на реда заеха позиция на входа на законодателния орган.

Много от транспортните средства, които минаха, надувайки клаксони, през центъра на Уелингтън предходния ден, напуснаха столицата, само че ядро от няколкостотин протестиращи опънаха палатки и отхвърлиха да изоставен.

Трима бяха арестувани при опит да преминат полицейския кордон, до момента в който последователите им скандираха „ пуснете ги “. Като цяло обаче акцията е мирна.

„ Полицията ще продължи да следи обстановката, признавайки, че хората имат право на кротичък митинг “, оповестиха локалните управляващи.

В Нова Зеландия имунизацията против Covid-19 е наложителна за работещи в областта на опазването на здравето, правоприлагането, образованието и защитата, а отказващите може да бъдат уволнени.

Доказателство за имунизация би трябвало да бъде показвано при влизане в заведения за хранене, на спортни събития и религиозни служби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР